SANITARNE GRAĐEVINSKE KABINE / UGRADBENE

© by EUROmodul design studio
Materijali: hladno oblikovani profilI od pocinčanog čeličnog lima,termičke i akustične izolaciju od mineralne vune
parnih brana, 2x12,5 mm vlagootpornih gips ploča i keramičkih pločica

SANITARIJE PO ZAHTJEVU KUPACA

Pošto se većina sanitarnih objekata ili kabina izrađuje prema individualnom zahtjevu, često imaju individualnu specifikaciju ili se postavljaju na specifičnu lokaciju, zbog toga postoje ograničene mogućnosti šta se može napraviti, optimizirati ili promijeniti.

S toga se o projektu svake sanitarije prvobitno diskutira i kasnije pušta u proizvodnju u skladu sa individualnom razradom “tailor made” za svaki projekat, za svaku lokaciju, za svaku specifičnu upotrebu.

Sa više od dva desetljeća posvećenosti proizvodnji, inženjerstvu, usluzi i iskustvom iza nas i tisućama zadovoljnih mušterija, EUROmodul će opremiti klasične toalete prve klase za Vas i Vaše goste.EUROmodul proizvodi kontejnere u skladu sa vašim idejama, projektima i dizajnom.

Toaleti prema zahtjevu kupca su izazovi koje smo spremni ispuniti! Modularne jedinice su idealne za brzo opremanje zgrada sa većim brojem jednakih sanitarnih jedinica (npr. kod hotela), obzirom da su jedinice opremljene svim potrebnim instalacijama i najčešće završno opremljene s unutarnje strane, dok se završna vanjska obloga zidnih stijena izvodi nakon postavljanja na mjesto ugradnje u skladu s obradom zidova u zgradi.Sanitarne jedinice se izrađuju u skladu sa Projektnim standardima i odobrenim tehničkim rješenjima kod izgradnje objekta.

Dimenzije modularnih jedinica mogu se prilagoditi Projektnoj dokumentaciji zgrade uvažavajući minimalne potrebne razmake oko sanitarnih elemenata.

Veoma značajan prostor uz sanitarnu jedinicu je veličina instalacionog prostora (kanala), u koji se smještaju sve vertikalne instalacije: tople ihladne vode, kanalizacije i ventilacije.

VIZUALIZACIJE I NACRTI

Na osnovu Vaših 2D nacrta, prema zahtjevu, EUROmodul dizajn studio Vam pruža profesionalnu 3D vizualizaciju za bolji osjećaj finalnog izgleda proizvoda. Naš dizajn studio je nagrađen sa REDDOT i iF nagradama za dizajn proizvoda koji garantiraju profesionalnu uslugu. Vaša vizija će postati hiper-realnost.

MATERIJALI I OPREMA

Naš široki asortiman proizvodnog programa i korišćenih materijala, nudi mogućnost izbora različitih materijala i sanitarne opreme koja može garantirano ispuniti zahtjeve projekta. U našem katalogu možete vidjeti neke od projekata prefabriciranih javnih toaleta koji su rađeni u skladu sa arhitektima i željama kupca. Nemoguće postaje moguće, kontaktirajte nas sa povjerenjem. Pristup instalacijskom prostoru je iz hodnika kroz inspekcijska vrata ili iz kabine nakon skidanja za tu namjenu pripremljenog panela.Veličina i položaj instalacijskog kanala definira se tehničkom Projektnom dokumentacijom zgrade.

SEKCIJA PODA

Sekcija poda opremljena je top sifonom i odvodnim cijevovodom od PP prema EN 1451-1B“VARGON” do instalacionog kanala. Izrađena je od: nosive čelične konstrukcije od pocinčanih dijelova sa zaštićenim zavarima protiv korozije cink bojom, cementnih iverica 2x18 mm testaklene vune kao ispune. Pod je prekriven hidroizolacionom folijom i protukliznim keramičkim pločicama dim. 200X200 mm, čiju boju odabire kupac prema određenom katalogu. Pod može biti izrađen kao betonska ploča.

ZIDNE STIJENE

Stijene zida su napravljene od: hladno oblikovanih profila od pocinčanog čeličnog lima,termičke i akustične izolaciju od mineralne vune deb. 60 mm, parnih brana, 2x12,5 mm vlagootpornih gips ploča i keramičkih pločica deb. 10 mm sa unutarnje strane, dok se sa vanjskevidljive strane postavlja 1x12,5 mm vlagootporna gips ploča, dok se druga gips ploča 1x12,5 mm postavlja nakon pozicioniranja jedinice u objektu.

OPREMANJE

Opremanje sanitarne jedinice izvodi se u skladu s tehničkom dokumentacijom EUROmodula za svaki tip sanitarne jedinice, koja se odobrava od strane kupca.

Kupaonske kade pravokutne ili polukružne su vrlo jednostavnih, skladnih linija. Budući da je dostupna u puno različitih dimenzija, pogodna je za ugradnju u gotovo sve kupaonice

ELEKTRIČNA INSTALACIJA

Nalazi se spojna kutija sa ožičenjem 3x 1,5 mm2 u servisnom prostoru. Kabel 4x1,5 mm2 se upotrebljava za električni prekidač, koji se postavlja blizu vrata sa vanjske strane sanitarne jedinice nakon kompletno završene linije zida sanitarne jedinice. Prekidač je dio dobave kupca.

Električni kabel za napajanje stropne upuštene lampe IP44 se postavlja podžbukno unutar zida, te se vodi uzduž okvira stropne sekcije.

ISPORUKA

Opremljena i ispitana sanitarna jedinica se isporučuje iz tvornice omotana sa PVC folijom za transport. Dijelovi za spajanje na instalacioni sistem zgrade: fleksibilne cijevi, kuglični ventile,kvaka za vrata, ključevi za bravu te rezervni dijelovi prema zahtjevu kupca isporučuju se odvojeno.

 

 

 

 

 

 

SANITARNE GRAĐEVINSKE KABINE (0 modela)