Nagrada CROMA 2015

Dragutin Babić,

Rođen je 1936. U mjestu Klada Donja, područje grada Senja.

Završetkom srednjoškolskog obrazovanja nalazi posao u poduzeću „3..Maj“ u Rijeci u kojem ostaje cijeli svoj radni vijek do  ranog umirovljenja koje je nastalo zbog posljedica nezgode na službenom putu.

U svom radnom vijeku  brzo je napredovao  pokazujući svoje organizatorske i inovatorske sposobnosti te nakon nekoliko godina postaje osnivač i direktor poduzeća TIBO – 3.Maj u više mandata sve do umirovljenja. Cijelo vrijeme svoga zaposlenja bavio se , koliko su to dopuštale radne obveze, inovacijama i konstruiranjem tehnologija i novih proizvoda koje su se implementirale u rad poduzeća.

Godine 1990. Zajedno s partnerima razmatra ideju o osnivanju poduzeća za proizvodnju urbane opreme, počev s kioscima, kontejnerima autobusnim čekaonicama,… Poduzeće je osnovano s ciljem zaposlenja članova obitelji, nekoliko radnika i ostvarivanja boljih životnih uvjeta i standarda od postojećeg, a koji bi se zasnivao na ugradnji vlastitoga znanja, sposobnosti i inovacija.
Inovacija postaje temelj razvoja i pozicioniranja na tržištu poduzeća Euromodul koje u svom programu nudi nekoliko stotina vlastitih proizvoda u koje je golemo  iskustvo, znanje , sposobnosti ugradio Dragutin Babić. Inovacije su svakodnevno prisutne u radu poduzeća, a gosp. Babić je kao inovator putem poduzeća predao u zaštitu oko 30 modela.

Danas u značajnim godinama uspješno se bori sa sve bržim razvojem, novim tehnologijam, plasiranjem novih proizvoda i osiguravanjem novih tržišta za rad poduzeća. Na tim inženjera i kvalificiranih radnika, prenio je i svakodnevno prenosi svoje iskustvo. 
Posao kojeg obavlja veseli ga, čini zadovoljstvo i daje energiju za rad što značajno doprinosi uspjesima poduzeća.

Poduzeće Euromodul danas ima i tvrtku „kćer“ u Novoj Pazovi s a sličnim brojem zaposlenih, istim programom, ali većim kapacitetom za proizvodnju do 15 kontejnerskih jedinica dnevno.
Oba poduzeća orijentirana su na izvoz, Euromodul Viškovo prema zapadu, a Euromodul NP više prema istoku.

Nemoguće je odvojiti gosp. Babića i njegov život od poduzeća, jer njegove aktivnosti se odvijaju u zajedništvu, - inovacije – proizvodnja – potvrda uspješnosti ideje-

Nagrada Croma
Nagrada Croma
Nagrada Croma
Nagrada Croma
Nagrada Croma
Nagrada Croma